Wednesday, August 1, 2012

Kuidas süüa viinerit?


Üks mu sõber ütles, et vanglas ei tohi viinerit süüa nii, nagu ilmselt suurem osa inimesi seda teeb - kahvli otsast, teravam osa ees. Et tuleb süüa külje pealt. Muidu võid puurikaaslastele soovimatuid sõnumeid edastada. Sõber ütles, et see pole mingi nali, vaid täpselt nii ongi. Et tal oli tuttav vangis ja tema rääkis.

Mitte, et ma vangi kipuks või et mul oleks tungiv soov praktiseerida avalikus kohas viineri söömist vastavalt vangla reeglitele, aga mind hakkas see asi huvitama.

Esiteks, kui sa sööd viinerit kahvli otsast, aga alustad külje pealt närimist, siis jääb ju kahvel ette. Kõik teavad, kui jube on poole hammustamise pealt pehme ja koheva viinuška asemel metalse ja terava kahvliora otsa sattuda. Siis pead sööma näppudega!? Sõrmed saavad ju rasvaseks. Ega pätt pole siga.

Teiseks, kuidas käituda näiteks banaaniga. See on ka ju piklik asi, mida näritakse tavaliselt otsast. Kas vangid pistavad seda ka nagu maisitõlvikut? Või porgand? Või ongi vangis ainult viinerid ja soust? Kui sedagi. Võib-olla ongi ainult viinerid. Vorstipidu.

Tegelikult ma soovitaksin kodurahu huvides kõikidel Eestimaa vanglatel sellisel juhul pikliku kujuga toidud menüüst kõrvaldada. Viinerite ja porgandite asemel pakkuda näiteks kotlette ja sibulat. Siis pole mingit fantaseerimist. Plärts taldrikule, krõmps kõhtu ja kõik.

Kui sina, kallis blogilugeja, oled vang või mõnes muus sotsiaalselt tundlikus olukorras vastava probleemiga kokku puutunud, siis kirjuta ja joonista meile! Sinu lood aitaksid kindlasti mõista kõnealust dilemmat ja teeksid meie kõigi jaoks piklike asjade söömise lihtsamaks.

Teemakohane muusikapala.

1 comment: