Saturday, May 19, 2012

Ken ja Kevin võitlevad üksindusega

Töökas blogikollektiiv Kevadgrillil vahetult
enne Keni ja Kevini personaalküsimuse lahendamist

Järgnev postitus eeldab sinult spetsiifilist häälestust. Selleks käivita palun antud psühhedeelne muusikapala. Alusta lugemist järgmisest lõigust, kui möödunud on 65 sekundit. Püüa hoida rahulikku lugemistempot - ligikaudu 20 tähemärki sekundis. Kui tunned, et teksti mõistmine valmistab raskusi, pöördu julgelt tagasi lõigu algusesse ja proovi uuesti. On äärmiselt oluline, et sa tajuksid järgneva teksti ühemõttelisust.

Nädala alguses püstitas meie töökas blogikollektiiv paremale veerule küsimuse "Miks Ken ja Kevin tuppa ei tule?". Juba etteruttavalt võib öelda, et omal moel võib õigeks lugeda kõiki pakutud variante, välja arvatud "ema ei oska süüa teha".

Keni ja Kevini ema puhul on tegemist äärmiselt hooliva lapsevanemaga, kelle imetabased toidud kedagi külmaks ei jäta. Kõik sellise vastuse valinud lugejad peaksid nüüd häbi tundma ja avalikult vabandama nii Keni ja Kevini, nende ema ja loomulikult meie tööka blogikollektiivi ees. Detailse seletuskirja koos vabandusega palume postitada kommentaaridesse. Kõik seletuskirjad loeme läbi ja blogikollektiivi eestvedamisel moodustatud eetikakomisjon käsitleb iga rikkuja personaalküsimust individuaalselt.

Tuginedes kuudepikkusele empiirilisele uuringule, võime väita, et Keni ja Kevini probleem peitub ilmselgelt noormeeste psühholoogilise reaalsustajus. Nende diskursiivne mõttemaailm keerleb eesmärgipärase tegevuse ümber. Küsimus seisnebki selle eesmärgi iseloomus. Nimelt, nad on leidnud, et toksimine kohiseva mere kaldal väljendab kõige paremini nii visuaalselt kui auditiivselt nende suurimat soovi - olla vaba looduslapse, kes suve eel ligimesetoetust otsib.

Seega näed sa nüüd ilmselt isegi, miks variandid "toksida tahavad" ja "otsivad elu mõtet" niivõrd hästi antud kontekstis Keni ja Kevini personaalküsimuse lahenduseks sobivad. Nende elu mõte on armastada ja olla armastatud, kuid aastatepikkune leppimine reaalsuses avalduva hoolimatuse ja üksindusega on viinad nad olukorrani, kus selle soovi väljendamiseks tuleb kasutada alternatiivseid vahendeid - antud juhul siis toksimist.

Siinkohal jõuamegi viimase variandi "tuba sakib" juurde. Tuba kui institutsioon on antud kontekstis semiootiline tähenduse looja. See tähistab Keni ja Kevini jaoks üht elu ajajärku, mis seostub väga selgelt destruktiivse üksindusega - teisisõnu olukorraga, kus üksindus paneb kausse ja lusikaid lõhkuma.

Võiks arvata, et variant "tuba sakib" on pelgalt subjektiivne hinnang, mis on liiga üldistav. Ent see tähendaks meie kaasuse puhul juba kontekstist välja rebimist. "Tuba sakib" on just nimelt õige, kuna see kätkeb endas subjektiivset reaalsustaju, mis sisaldab kõige ehtsamal kujul Keni ja Kevini meelestatust antud objekti, ehk toa, suhtes.

Seega saab seekordse auhinna omale õnnelik blogikülastaja, kes valis vastusevariandiks "tuba sakib". Võid olla äärmiselt uhke, sest oled mängleva kergusega läbi hammustanud eetilisest dilemmast, mille lahendamiseks kulus töökal blogikollektiivil koguni kaks kuud.

Kahe õigesti vastanud inimese hulgast valis fortuuna õnnelik käsi välja 36-aastase Mardi. Paraku ei õnnestunud meil välja selgitada Mardi kontaktandmeid, mistõttu Mart, ole hea, võta meiega ühendust, lahenda vahetus vestluses kontrollkaasus ja tuliuus vihmaussi kaevamise kühvel ongi sinu.

Aga nüüd kalale!


No comments:

Post a Comment